Pinterest – stranica koju žene jednostavno obožavaju

Osim što je Pinterest stranica koju žene jednostavno obožavaju, Pinterest je i najbrže rastuća društvena mreža u povijesti. Nastala je 2010-te godine, a danas broji  više od 15 milijuna članova i već sada vrijedi više od 500 milijuna američkih dolara. Iz dana u dan korisnika je sve više.

Slika

Prema najnovijim statistika 80% korisnika Pinterest-a su žene. Najveći broj korisnica dolazi iz SAD-a gdje se već organiziraju i Pinterest partiji na kojima žene međusobno razmjenjuju recepte, kreativne ideje i razno razne savjete koje su pronašle na ovoj društvenoj mreži.

Ta informacija nimalo ne iznenađuje budući da je Pinterest zamišljen kao virtualna ploča na koju „pinate“ željeni sadržaj (fotografije, video, web stranice…) koji ste pronašli surfajući internetom ili „repinate“ (dijelite) već postojeći koji se nalazi na samom Pinterestu. Sadržaje koje „pinate“ sortirate u svoje virtualne ploče koje možete imenovati po svojoj želji ili koristiti one koje su imenovane od strane Pinteresta.

Na stranici, dakle, pinate svoje interese. 😉

Upravo je Pinterest bio izvor moje inspiracije prilikom makeovera Dječjeg odjela Caprag sisačke knjižnice, a riječ je o oslikavanju zidova siluetama čime se postiže efektan crno-bijeli kontrast. Siluete koje sam pronašla ovdje crtala sam crnom betosan bojom na bijelo ofarbane zidove uz pomoć projektora i laptopa. Na završetku crtanja, slike sam uramila u obične drvene okvire. Ova tehnika nije  komplicirana, jedino što zahtjeva preciznost i smirenost vaše ruke.

SlikaSlika

SlikaSlika

Preobrazbi prostora doprinijelo je i nekoliko „osvježenih“ komada starog namještaja….u ovom slučaju riječ je o nekoliko dječjih stolova i stolaca… Sav namještaj farban je Dulux bojama koje su se i ovaj put pokazale izvrsnim izborom.

SlikaSlikaSlika

 

Oglasi

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s