Tko je Annie Sloan???

Kaže se da je ono što je nekome smeće, drugome blago. Evo jedan  prijedlog kako da u svoj dom unesete lijepe predmete izrađene od raznih ponovo iskorištenih materijala ili pak one koje možete nakon “isteka roka trajanja” potpuno reciklirati.

Slika

Neke stvari imamo toliko dugo da ih više i ne primjećujemo. Svaki dan gledamo vazu na stolu, stari zidni sat, sliku na zidu, pa često nismo ni svjesni da su tu…

Nismo ni znali koliko vrijedi neki stari antikni krevet ili ormar dok nam to nisu drugi rekli. A neke su se stvari s vremenom toliko promijenile da i ne znamo kako bi ustvari trebale izgledati.

Restauracijom jednog takvog prekrasnog kreveta bavila sam se prošli mjesec kombinirajući tehniku decoupagea i shabby chica. S obzirom da mi je to jedan od prvih „izleta“ u restauraciju i oslikavanje namještaja moram priznati da sam zapravo prilično zadovoljna.

Ovako je krevet izgledao prije restauracije…

Slika

a ovako poslije restauracije…

SlikaSlikaSlika

Većina ljudi koji u sebi imaju interes za restauracijom starog namještaja  vjerojatno su se već imali prilike upoznati s imenom Annie Sloan.

Slika

Više o Annie Sloan možete pročitati ovdje http://www.anniesloan.com/index.html

Annie Sloan živi i radi u Oxfordu u Velikoj Britaniji sa svojim suprugom Davidom koji vodi posao s njom.

Kao što je Rachel Ashwell američka kraljica shabby chica tako je Annie Sloan apsolutna  kraljica europskog shabby chic  stila. Jedna je od vodećih umjetnica  u oslikavanju  namještaja sa svojim specifičnim jednostavnim, živahnim  i kreativnim pristupom  slikarstvu. Slikanjem se bavi više od  40 godina, kao i pisanjem  brojnih knjiga na tu temu.

Slika

http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_1?url=search-alias%3Daps&field-keywords=annie%20sloan

Napravila je  svoju ​​vlastitu  vrlo posebnu  dekorativnu  boju koja se  zove Chalk Paint ®.

Slika

Ta boja je posebno dizajnirana za namještaj, ali  se također može koristiti i za zidove, podove ili na  slikama. Annie je za proizvodnju svoje boje Chalk Paint  trebalo oko dva desetljeća, ali nikada nije dobila takvo priznanje kao  nedavno sa sve većom popularnošću shabby chic namještaja.

Ovdje možete pogledati nekoliko vrlo inspirativnih videa o oslikavanju namještaja  http://www.youtube.com/anniesloanofficial

2000. godine  Annie Sloan  otvorila je  svoju prvu trgovinu u Oxfordu gdje prodaje Chalk Paint boje, nudi tečajeve i usluge uređenja interijera koristeći svoje bogato znanje o boji.

Iako sam prilikom restauracije ovog antiknog kreveta starog preko dvadeset godina koristila Dulux boju jer je u Hrvatskoj Chalk paint boja nažalost još uvijek nedostupna,

IF

nadam se da ću vrlo brzo isprobati i boju od Annie Sloan, apsolutne  europske kraljice shabby chica koja je iz  svoje neizmjerne ljubavi prema bojama što vjerno dokazuje svaki njezin uradak,  danas uspješna dizajnerica interijera, poduzetnica i spisateljica s prodanih preko više od jednog i  pol milijuna knjiga.

Slika

via Annie Sloan http://pinterest.com/search/pins/?q=annie%20sloan&rs=ac&len=11

Hvala na čitanju !!!

Oglasi

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s