Kako doći do Sone, a da se putem ne izgubite … ???

Dugo sam vremena potiho i sa strane promatrala rapidan razvoj društvenih mreža i zapravo nikako nisam mogla odgonetnuti svrhu i smisao svega toga. Upravo sam se sjetila svoje drage prijateljice Petre koja mi je baš jučer rekla da kada odem na fejs izgledam kao da sam gurnula glavu u kontejner…. Da! Svi smo zbunjeni sa današnjim razvojem tehnologije i naših komunikacijskih (ne)vještina. Dugo sam pokušavala pronaći svoje mjesto ispod tog virtualnog sunca, i mogu reći da sam ga ipak sretno i pronašla. Kao i sve u životu, sve ima svoje i dobre i loše strane …

No, kakve to sve ima veze sa decoupageom, shabby chicom, dizajnom interijera???

Ima, itekako!!! Zahvaljujući fejsu otvorila sam još jedan prozor u svijet koji bi mi vjerojatno inače bio trajno nedostupan. Ako se prilikom surfanja malo više skoncentrirate na jedan, ali doista samo jedan cilj, interes ili strast, potraga za tim nečim može biti neočekivano uspješna.

Da li slučajno ili ne, ali ja sam upravo preko različitih društvenih mreža otkrila svoje uzore kojima se neizmjerno divim i koji su priznajem moja apsolutna inspiracija iako uvijek svakom svom radu nastojim dati svoj osobni pečat.

Uz Marinu Nikulinu iz Rusije https://www.facebook.com/marina.nikulina2/photos

Slika

via Marina Nikulina http://marinanikulina.blogspot.com.es/search?updated-max=2012-04-27T12:30:00-07:00&max-results=7&start=93&by-date=false

ili..

Viktoriyu Nizaevu iz Ukrajine https://www.facebook.com/nizaevaviktoriya/photos

Slika

via Viktoriya Nizaeva  http://www.livemaster.ru/NizaevaViktoria

dvije vrsne umjetnice i prave majstorice decoupage tehnike i shabby chic stila, danas bih poseban naglasak stavila na svoju dragu prijateljicu, moju učiteljicu i mentoricu Sonu Šuhajdovu  https://www.facebook.com/suhajdova88?fref=ts   koja me poučila svemu što znam. Soni se divim kao ženi i vrsnoj umjetnici. Njezini radovi moja su inspiracija..

Slika

via Sona Šuhajdova

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=507274812657145&set=a.485762494808377.134313.100001238923129&type=3&theater

Otkad sam se vratila iz Slovačke, točnije Banske Bystrice  http://eng.banskabystrica.sk/ , gdje Sona živi i radi dobila sam desetak upita u moj inbox Kako doći do Sone??? Zvuči kao nemoguća misija. Ali, zapravo, i nije tako komplicirano kako se čini.

Nakon početnih kreativnih radionica koje sam polazila u Zagrebu u NB hobby art-u u Zagrebu http://www.nb-net.hr/  kod isto tako izvrsne učiteljice i decoupage umjetnice Tee Jurković http://hobbychic.blogspot.com/2010/12/jurkovic-tea-jurkovic.html, osjetila sam ipak potrebu za još malo većom nadogradnjom svojih novootkrivenih kreativnih sposobnosti. Prva pitanja su  naravno bila… kome, kamo i kako? I tada sam pronašla Sonu…i to na fejsu! Stupiti sa Sonom u kontakt je vjerojatno puuuno jednostavnije nego što si možete i zamislite jer znam da se mnogim obožavateljicama Soninih radova Sona čini  nedostižnom i tako dalekom. No, to nije tako. Pošaljete poruku u Sonin inbox, i to je to… prilično jednostavno, zar ne?

Nakon dogovorenih detalja oko tečaja, Sona mi je pronašla smještaj, i to tik do njenog stana. Bila je riječ o iznajmljenom stanu. Ne morate se bojati. Cijene su sasvim prihvatljive čak i jeftinije od iznajmljenog apartmana za dvije osobe u lijepoj našoj.

P1010122

Do Slovačke smo putovali autom preko Mađarske, što je dobra prilika za stati i pogledati veliku staru damu Habsburške Monarhije,  Budimpeštu, u novije vrijeme jednu od većih središnjih/istočnih europskih vikend destinacija. Budimpešta je definitivno grad koji zaslužuje vašu pažnju. Mađarski glavni grad koji široki Dunav dijeli na Budim i Pestu odiše mješavinom austrijske elegancije i mađarske rustičnosti, izuzetno je slojevite prirode, i rekla bih da doista ima  za ponuditi puno toga ukoliko ste ljubitelj povijesti, kulture ili arhitekture.

P1010140

Nakon Budimpešte, naše krajnje odredište bila je Banska Bystrica, mjesto gdje živi Sona. Šarmantni gradić u središnjoj Slovačkoj, za mene pravi neotkriveni dragulj. Na glavnom trgu je apsolutno prekrasno, na jednom uglu ulični svirači, na drugom jazz koncert, trg prepun ljudi… Napomenula bih da su Slovaci izrazito srdačni i ljubazni ljudi!!!

P1010306

Nakon početnog upoznavanja, Sona i ja nismo gubile vrijeme. Odmah smo sutradan krenule punom parom. Tečaj je trajao deset dana, i to svaki dan od 9 do 13 sati, mala pauza za ručak pa od 15 do 19 sati…. dugo u noć, u dugu mrklu noć…

321070_489413024443324_755353088_n

To je bilo iskustvo! Bilo je naporno i ponekad doista iscrpljujuće, ali sam puuuuno toga naučila! Sona je odlična mentorica i vrsna umjetnica! Ovdje možete pogledati neke njezine radove  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.485762494808377.134313.100001238923129&type=3

Natrag smo se vraćali preko Austrije gdje je bilo gotovo nemoguće zaobići Beč. Carska arhitektura, povijesni kafići i jedna od najboljih kuhinja u Europi… Na prvi pogled Beč izgleda elegantno, tradicionalno i sporo. No, ako zakopate malo dublje ispod površine otkrit ćete da je Beč jedno boemsko trendy mjesto za party u sitne sate. Beč je krcat fantastičnom arhitekturom koja vrvi dvorcima, muzejima, kazalištima i katedralama.

P1010320

To bi bilo ukratko o austro-ugarskoj ruti Sisak-Banska Bystrica. Za mene predivno iskustvo prilikom kojeg sam stekla nova poznanstva, nove vještine i nova znanja….

A koja će biti iduća destinacija?

Ne znam. Kao što kaže Victor Hugo –  „Budućnost ima mnogo imena. Za slabe je ona Nedostižno. Za bojažljive Nepoznato. Za hrabre ona je Šansa!“

Hvala na čitanju!

Oglasi

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s